Transilvania, ungurii și pocnitorile de la București

În timp ce economia duduie pe purcoiul de bani lăsați de ”înțeleptul” fost premier Ponta, din punct de vedere politic, stăm foarte bine cu un PSD-UNPR-UDMR majoritari în parlament, chezași la punerea în imposibilitate a oricărei inițiative de reformă și progres, frâne garantate la încremenirea României în aceeași zeamă tulbure din care nu mai iese de 26 de ani, iată că a apărut exact ceea ce părea să lipsească: terorismul. Și nu oricare ci cel maghiar. Încă nu-i poți speria pe români cu extremismul islamic, populația a rămas cu singurul neuron fixat pe sintagma ”Ungurii ne vor Ardealul”.

Dacă aș spune că Ardealul nu e al lor ci al locuitorilor ce-l populează, aș putea fi catalogată drept separatistă și, cine știe, poate chiar teroristă. Petru că zilele astea, ne jucăm cu cuvintele. Le aruncăm, le detonăm, le aprindem, le folosim, asmuțim cu ele, manipulăm cu ele, mințim cu ele, speriem cu ele. O petardă devine lejer o bombă artizanală, niște bile fosforescente devin arme letale, niște artificii devin rachete sol-aer. C-așa-i frumos și așa înțelege încrengătura de servicii secrete românești să-și facă simțită existența, taman de Ziua Națională.

Dacă aș presupune că sunt proști, s-ar găsi voci să-mi spună că jignesc, că de fapt, serviciile noastre sunt formate doar din Jeimși Bonzi deștepți, frumoși și mereu pe fază. Dar dacă stai să te uiți cine populează politica, cine are doctorate peste doctorate, de ce ar fi serviciile mai breze? Doar întreb, nu aștept răspuns. Nu are cine și nu e nimeni în stare să-mi răspundă la această întrebare, în plus, nici nu ar avea de ce. Au aruncat o fumigenă puturoasă, o bășină fâsâită, românii trebuie s-o inhaleze, ba mai mult, trebuie să jure că le miroase a trandafiri.

Isteria formată, este întreținută de televiziuni și extremiști români, din care-l amintesc doar pe Bogdan Diaconu, fost PSD-ist actual președinte al Partidului Naționalist, oportunistul care a folosit breșa lăsată de defunctul tribun și s-a gândit s-o exploateze în interes propriu, cu rea credință, la care se adaugă dacopații, urmașii dacilor, tracilor, neamurile lui Mihai Viteazu, cunoștințele lu Ștefan cel Mare și nepoții Ecaterinei Teodoroiu, toți mari poftitori la mâncat unguri pe pâine, dimineața, la amiaz și seara.

Că zărghitul cela ar fi aruncat în aer propriul magazin aflat la câțiva metri de pubela ucigașă, nu are nicio importanță, că ar fi omorât sau rănit doar unguri de-ai lui, nici atât. Ba… cu atât mai bine, ar zice unii. Mă întreb însă, unde-și țin logica, cu ce gândesc dacă o fac și de unde atâta ură la niște indivizi care poate, n-au ieșit din cătunul lor din Olt sau din satul lor din Moldova. De ce existența maghiarilor în Transilvania unde s-au născut și crescut de generații, rămâne singurul obiect de activitate al serviciilor secrete și singura amenințare pentru românii verzi? Cât de reală li se pare marota cu ”Ungaria vrea Ardealul” și ce în afară de patriotismul de ocazie, cel caragielesc îi mână în luptă?

Dorește cineva conflicte interetnice în Transilvania? Neprovocate nu vor exista, deci să înțelegem că tocmai am asistat la o tentativă de provocare a unui conflict interetnic? Am văzut de la Iliescu încoace că niciodată nu sunt destui morți, răniți  mutilați pentru o ”cauză”.  Am văzut soldați români măcelărind alți soldați români la Otopeni la Revoluție, rezultat al planului diabolic, satanic al lui Iliescu și clica sa. Am văzut români mutilați, violați bătuți de alți români, la mineriade, rezultatul aceluiași plan diabolic de a-și consolida puterea, același criminal Iliescu. Am văzut un Târgu-Mureș cu bătăi interetnice, pricinuite de același Iliescu și serviciile sale. Totuși, ne gândim că am evoluat, că până și metodele securiste s-au schimbat în pas cu vremurile. Dar nu, aplică aceleași metode pentru proști, neinformați și patrioți de zile festive. Ne servesc aceeași scenarii infantile ca acum 26 de ani. Poate-poate prind… Poate ne luăm aici la păruială unguri cu români, neamuri între neamuri, frați cu surori, poate strigăm și noi, ardelenii la ison cu restul de peste Carpați ”afară cu ungurii din țară!”.

Dragi politicieni, dragi servicii, stimate televiziuni… Vă invit respectuos să ne pupați în cur pe toți, respectiv, câte-un ardelean la rând, după ce-mi răspundeți la întrebarea: care parte din ”Transilvania este multietnică și multiculturală” n-ați înțeles-o, mai exact? Cât vă poate lua să pricepeți că nu putem arunca în aer nici măcar un coș de gunoi fără riscul de a ucide unul de-al nostru, incompetenților, cretinilor, mincinoșilor, manipulatorilor?

Bodgan Diaconu, am înțeles că vrei să scoți UDMR-ul în afara legii. Foarte bine, îți doresc succes, dar mai întâi, ține minte că:

  1. Tăticu-to Iliescu a făcut posibilă apariția acestui ”partid”.
  2. UDMR-ul a fost și este curva politicii românești pentru că,
  3. UDMR este PSD-ul de etnie maghiară, drept pentru care,
  4. le faci și maghiarilor un serviciu,
  5. prostule!

Închei acest text la timp, mai am multe de spus și prefer să n-o fac la nervi… Personal, mă simt jignită de scenariul cusut cu ață albă, ca româncă mă simt și mai jignită că bășina asta ni s-a servit de Ziua Națională, ca ardeleancă mă simt ofensată că ne credeți atât de proști încât să mai picăm în capcanele voastre infantile.

Și v-aș ruga să nu uitați un lucru: Transilvania se descurcă foarte bine fără amestecul unor neica-nimeni de la București care să-i spună cum să se-nțeleagă cu vecinul de peste gard. Și ne place să vorbim în limbi: românește, ungurește, nemțește, țigănește. Ne place slănina și șunca afumată, pălinca și kurtos kalacs, ne plac dansurile pe picior și csardasurile. Când ne-ați luat, ne-ați luat cu tot cu unguri, sași, secui, șvabi, sârbi, slovaci și țigani. Așa să ne și țineți dacă vă trebuim, dacă nu, dați-ne pace, n-om plânge și nici n-om băga brișca unii-ntr-alții… Dar dați-ne pace să trăim așa cum știm, așa cum am făcut-o mereu, fără să vă mirosim bășinile. Nouă nu ni se par c-ar mirosi a trandafiri.

Servus, viszlat etc… Plus, SICTIR!