Ion Iliescu, un criminal în serie

Nu e prima dată când văd acest video, dar de fiecare dată îl privesc cu groază, cu rușine, cu sentimentul că primitivismul din oameni nu așteaptă decât o mică ocazie să iasă la suprafață, atunci când au putere asupra semenilor lor, când au o armă, o bâtă, un bocanc de izbit fața cuiva și legitimitatea oferită de un satrap nemilos, un criminal care și-a distrus propria țară pentru idealurile Moscovei, un criminal în serie căruia nu i-au ajuns morții Revoluției. Și-a mai dorit să vadă sânge de român, să vadă oameni umiliți, bătuți cu sălbăticie, capete sparte, dinți scoși, vieți distruse.

Și-a mai dorit să umple străzile Bucureștiului cu sânge, să împrăștie teroare, să asmută român contra român, adult contra copil, bărbat contra femeie și toate astea, pentru putere absolută. Fenomenul Piața Universității, înăbușirea sa cu violență, a curmat curajul, a zdrobit visuri, vieți, cariere. Mulți dintre cei desfigurați de bâte minerești, cu patul puștii, cu bocancul, au plecat, au murit, s-au sinucis, și-au pierdut mințile. Cert este că teroarea de atunci i-a consolidat satrapului puterea de care nu s-ar fi despărțit nici până în ziua de azi. Azi n-ar fi judecat pentru crime împotriva umanității, crime pe care el nu le recunoaște pentru că sunt convinsă că Ion Iliescu nu are capacitatea de a vedea dincolo de setea de putere, iar atrocitățile comise i se par instrumente pentru păstrarea puterii cu orice preț.

Ion Iliescu nu este altceva decât un psihopat, un criminal în serie. Nu știu dacă a văzut acest film și dacă l-a văzut  a avut măcar o tresărire de compasiune, ceea ce l-ar face cât de cât uman. Dacă nu l-a văzut și dacă va ajunge vreodată să plătească pentru crimele comise, ar trebui să i se instaleze în celulă un televizor pe care să ruleze zi și noapte aceste imagini, până la moartea sa.

Și încă ceva… Fără Iliescu n-ar fi fost posibil un Adrian Năstase, un Victor Ponta, un Gabriel Oprea. N-ar fi fost posibil ca niște infractori să fi ajuns prim miniștri și nici ca un general de intendență să vină de la crâșmă cu coloană oficială. N-ar fi fost posibil ca economia țării să fie distrusă, ca banii noștri să ajungă în conturile unor îmbuibați lacomi și nici ca un bărbat de 28 de ani să-și piardă viața însoțind un fost bodyguard al unui alt criminal, Miron Cozma, Gabriel Oprea, în drumurile sale la cârciumi, amante și neamuri.

Sper să ajung ziua în care Iliescu va ajunge acolo unde îi este locul, după gratii, acolo unde le e locul și lui Năstase, Ponta și Oprea. Sper să ajung ziua când această clasă politică, buboiul purulent al nației va dispărea așa cum a venit: cu forța și cu violență. Sper să apuc ziua în care în sfârșit, mămăliga va exploda, iar poporul acesta atât de umilit își va lua țara înapoi din mâinile borfașilor, ale bolșevicilor, ale criminalilor. Nu e nevoie decât de puțin curaj și hotărâre să-i aruncăm în fosa septică a istoriei.

Demisia Ponta! Demisia Oprea! Iliescu judecat în regim de urgență!