Iohannis și Marele York Mihalache

Am văzut o mulțime de politicieni adormiți pe la diverse ședințe, în plenul Parlamentului, la congrese. O fi plictisitor să asculți o mulțime de vorbitori care nu au nimic de spus sau chiar dacă spun ceva notabil, nopțile pierdute la poker, la cârciumi de lux sau cu curvele, te doboară, oricât de politician ai fi.

Oboseala cronică a lui Crin Antonescu o cunoaștem cu toții, doar de la pupitrul prezidențial nu ne-a oferit o mostră de picoteală ad interim. În rest, a ațipit pe unde l-a răpus oboseala și grija față de țară. Moș Iliescu are o scuză, e la vârsta la care Pampersul devine o necesitate. Și Nicușor avea o scuză când a adormit la semafor, era beat rangă și mai era și copleșit de grija județului și a șpăgii pe care o avea de încasat în ziua aceea. Dacă nu era zi de șpagă, probabil că se ducea acasă să se culce.

Și pe generalul Oprea l-am văzut cam rupt în gură ieșind dintr-o cârciumă de lux, dar el, ca un militar de intendență, cu siguranța bețivului că se poate preface treaz, a dat interviu, asta salvându-l probabil, de un somn în boscheți sau pe spațiul verde.

E uman să te pălească somnul din când în când, omenește e de înțeles. Ceea ce nu este de înțeles e că atunci când te prezinți cu președintele României la o întâlnire la nivel înalt, într-o țară străină, în pauză de discuții sau nu, să adormi ca un porc ghiftuit pe scaun, să mai și horcăi, să sforăi și să oferi o priveliște dezgustătoare de la înălțimea funcției de consilier prezidențial. Atâta că nu-și băgase mâna în prohab să se scarpine la ouă și sper din suflet că nu a tras și niște bășini pentru a creea ”atmosferă”. Acesta este Dan Mihalache, zis și Mahalache, acesta este omul pe care președintele României înțelege să-l care după el la toate ieșirile în străinătate. Acesta este animalul de casă al președinției, din rasa Marelui York, de aceea, Klaus Iohannis ar putea foarte bine să ducă la întâlniri cu oficialii și omologii străini, un porc în lesă. Măcar ar trece drept excentric.

Tot de neînțeles este și faptul că o mulțime de guriști au ales să-i ia apărarea lui Mihalache pe diferite posturi de televiziune unde s-a dezbătut ”problema”, care de fapt, nu e o problemă ci o rușine națională. Alte posturi au ales să treacă nonșalante cu vederea acest ”incident”, cele care se ocupă doar de Băsescu și de fundul Elenei Udrea.

De neînțeles este că această ispravă a bravului Mihalache s-a petrecut în vară și, cu toate astea, președintele Plantă, președintele Decor, președintele Ficus a decis să-l ia în suită și în vizitele care au urmat, cu toate că normal era să-l fi pus pe liber, măcar că i-a afectat augusta-i imagine imperială, dacă de cea a României simte doar o durere în… frunză.

M-am amuzat văzând imaginile apărute pe net. M-am amuzat și nu prea, pentru că oricum suntem de râsul curcilor cu un premier pus sub acuzare ce nu se dus nici mort din post, cu un președinte PSD condamnat în primă instanță, cu un Guvern care a produs 14 miniștri penali, cu un Parlament complice cu corupții, ce înțelege să ungă cu mir infractorii, cu o opoziție la fel de complice, de formă și de sanchi și cu un președinte turist din a cărui activitate reținem niște propoziții ieșite printre maxilare încleștate și multe, multe vizite și concedii.

Râdem amar, doar umorul ne-a rămas, ca aproape întotdeauna în istorie… Umorul ne prisosește, face haz de necaz dar dacă am fi pe jumătate atât de curajoși pe cât suntem de glumeți, astfel de lucruri nu s-ar întâmpla. Oameni ca aceștia care se prefac că ne conduc, n-ar avea ce căuta în structurile de conducere ale țării. Să recunoaștem, niciodată n-am fost reprezentați de atâția proști, infractori, semianalfabeți, oameni de nimic, ca acum. Dar pentru că avem umor, râdem de noi când de fapt, noi râdem și ne batem joc de noi înșine, de România întreagă.

Mihalache, te credem, meditai, nu dormeai, așa că, nu fi supărat că au apărut pozele cu tine prăvălit ca ultimul bețiv peste spătarul scaunului. Hai, sus gușa! Așa, acum și cealaltă!