Traian Băsescu la apus?

By on November 27, 2012
basescu

După conferința de presă a președintelui de aseară în care i-a făcut zob pe cei doi derbedei politici Ponta și Antonescu, dar și pe caraghiosul ”Moș Teacă”, jurnaliști, analiști politici s-au înghesuit să întoarcă pe toate părțile discursul dar și să profețească viitorul președintelui și starea sa de spirit. Desigur, la televiziunile de partid s-a dat verdictul ”disperare”. Cică Băsescu e disperat că va fi suspendat, că e terminat, că nu doarme noaptea de frica demiterii, de frica poporului pe care l-a mințit și jefuit. În sprijinul acestor supoziții, Ponta a fost scos din pijamale și dus la biroul șefului Voiculescu unde sub atenta privire a cerberului Gâdea, a debitat aceleași minciuni și mitocănii pe care ni le servește de 7 luni încoace și pe care nu le mai amintesc aici.

Trecând peste evidența clară că președintele arată oricum, numai disperat și speriat nu, e clar că strategia uslașă e aceea de inducere a convingerii că președintele ar fi un om care se agață de scaunul prezidențial din răsputeri, ca și cum nu l-ar mai interesa altceva. Tabloul pe care media coruptă, vândută pe 30 de arginți, Iuda României, vrea să-l înfățișeze românului simplu e cea a unui animal încolțit care va pieri în curând între fălcile colțuroase ale ”justiției proletare” și-n special a celor doi conducători care nu mai pot de grija poporeanului român.

La B1, s-a mers tot pe varianta suspendării, dar mai soft. Aceasta e dată drept sigură, ba mai mult, s-a lansat ideea că președintele e la ”apus de soare”, în fond cam aceeași idee de la Antena3, aceeași din Miorița. Niciun jurnalist și niciun analist nu rezistă să lanseze profeții în speranța că acestea se vor împlini ca să poată intra în istorie cu un ”v-am spus eu”. Nu acuz de rea credință ci de incapacitate de analiză și imposibilitatea înțelegerii caracterului complex al lui Traian Băsescu și a puterii sale de a renaște din propria-i cenusă, asemeni păsării Phoenix. Se neglijează chiar și momentele în care acesta decide să iasă la bătaie, interpretându-se greșit, iar ieșirile sale etichetate drept gafe. Nimic mai fals! După lunga tăcere autoimpusă despre care unii pretind că ar fi fost un efort pentru Traian Băsescu, dar eu am îndoieli în privința asta pentru că el n-a făcut altceva decât să-și evalueze dușmanul, să adune informații utile, să-și asigure sprijinul celor care i-l pot da, într-un cuvânt, să-și pună la punct strategia de luptă, minuțios, calculat în așa fel încât știind că duce o bătălie pe viață și pe moarte, sorții de izbândă să fie la el. Cine crede că Traian Băsescu după anii în care ne-a obișnuit să reacționeze instinctiv și impulsiv și neglijează capacitatea sa de urzi planuri cu bătaie lungă, anticipând contraatacuri și reacții, neglijează capacitatea sa de a încasa lovituri ușoare și rezistența la hărțuială până în momentul în care se va afla în poziția ideală de a-și spulbera inamicul.

Să spui despre Traian Băsescu că e hăituit și să confunzi atacul voit și asumat cu slăbiciunea sau frica, demonstrează că cei mai mulți analiști au viziune și înclinație cel puțin superficială de a pătrunde în spatele cuvintelor, a mimicii, a gesturilor. Despre Traian Băsescu se poate spune orice, dar nu se va putea spune  niciodată că e terminat, indiferent ce va alege să facă după ce nu va mai fi președinte, din simplul motiv că are o capacitate de regenerare greu de înțeles pentru cei care nu știu și nu înțeleg  scorpionul din el. Poate părea greu de crezut, dar Traian Băsescu a ales să lupte și-o va face până la capăt. Și-a asumat o a treia suspendare, altfel oricare ar fi fost în locul său, ar fi tăcut. Ceea ce nu pricep nici jurnaliștii, nici analiștii și nici mulți dintre români, e că în afară de frică și disperare, mai există starea de grație, momentul acela care face istoria în războaie, secunda decisivă în care cineva sare în foc să salveze un copil, eroismul și sacrificiul cu care îți riști viața pentru a trăi altul. Analiștii, jurnaliștii și mulți dintre noi, au uitat de eroism, au uitat de sacrificiu, înlocuindu-le cu meschinăria, cu minciuna și cu furtul și avem tendința să judecăm lumea printr-o prismă din ce în ce mai îngustă. Totuși, îmi permit și eu să fac o profeție: Traian Băsescu se va lupta până la capăt și nu se va preda niciodată, dar nici nu va lua prizonieri… Scopul său e de-a pune țara la adăpost, nu scaunul, nu funcția, nu privilegiile, nu orgoliul și nici mândria. Spre deosebire de ceilalți ”profeți” amatori, fără falsă modestie, cred că eu voi putea spune ”v-am zis eu!”.

 

Autor: Angela Tocilă

 

 

Acest articol a fost citit de 3458 ori

Comentarii

comentarii

Angela Tocilă

About Angela Tocilă

Fondator politicstand.com, autor pe blogul propriu și pe platforma Evenimentului Zilei Hydepark și Vocile Dreptei

43 Comments

  1. Maxim Valeriu

    December 19, 2013 at 5:35 am

    Interesul National trebuie sa fie pe primul plan indiferent de ce partide se afla la putere

    Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Pingback: Noi ai cui suntem? - politicstand.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read previous post:
rosenthal.0
La mulți ani, măică Românie!

”…Dar când a venit iarna peste tine, a căzut o zăpadă grea şi te-a acoperit, iubito, şi ai murit aproape...

Close